Eesti rahva valitud muinasjututegelastest sündisid Kiiklas nukud

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kõigi hääletajate vahel loositi välja konkursi võitja saabastega kass, nagu ka teist ja kolmandat kohta jaganud Tuhkatriinu ja rebane, kes tegutseb paljudes eesti muinasjuttudes. Populaarsed muinasjututegelased meisterdas Kiikla muinasjutuküla eestvedaja Ruth Linnard (vasakul).
Kõigi hääletajate vahel loositi välja konkursi võitja saabastega kass, nagu ka teist ja kolmandat kohta jaganud Tuhkatriinu ja rebane, kes tegutseb paljudes eesti muinasjuttudes. Populaarsed muinasjututegelased meisterdas Kiikla muinasjutuküla eestvedaja Ruth Linnard (vasakul). Foto: Erakogu

Samal ajal kui Eesti rahvas valis oma lemmikmuinasjututegelasi, võtsid Kiikla muinasjutuküla eestvedaja Ruth Linnardi nobedate näppude vahel kuju kümned nukud, kes hääletajate vahel välja loositi. 

Kiikla rahvas on võtnud endale südameasjaks muinasjuttude au sees pidamise ja nende rahva juurde tagasi toomise, sest viimasel ajal kipub muinasjutu vestmise komme hääbuma. Nii selgitati koos ETV Lasteekraaniga esimest korda välja Eesti rahva lemmikmuinasjututegelane, kelleks valiti rahvahääletusel saabastega kass.

Kiikla muinasjutuküla tegijad mitte ainult ei jutusta muinasjutte, vaid teevad ka selle ainelist näputööd. Nii meisterdas Ruth Linnard äsja lõppenud konkursiks seitse nukku ja kaheksa käpiknuku paari, lisaks teisigi loosiauhindu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles