Lüganuse kooli kaitsjad anno 1987 ja 2021

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Soovist säilitada Lüganusel põhikool algatasid aktiivsed lastevanemad petitsiooni, millele oli reede ennelõunaks kogunenud 785 allkirja. Kaja Toikka andis koolitüdrukuna kooli säilimise eest allkirja ka 1987. aastal.
Soovist säilitada Lüganusel põhikool algatasid aktiivsed lastevanemad petitsiooni, millele oli reede ennelõunaks kogunenud 785 allkirja. Kaja Toikka andis koolitüdrukuna kooli säilimise eest allkirja ka 1987. aastal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Minu poeg on praegu enam-vähem samas vanuses, kui olin mina eelmise kooli sulgemise jama ajal. Värisesin mina ja praegu elab asjadele kaasa minu poeg," ütleb Lüganuse kooli põhikoolina säilimise eestkõneleja, vilistlane ja lapsevanem Kaja Toikka.

Mida mäletate 1987. aastast, kui toonased keskkooliõpilased panid suure kella külge plaani, mis oleks neid jätnud ilma oma armsast koolimajast?

See jutt, et ehitatakse uus koolimaja ning eestlased ja venelased pannakse ühte kooli kokku, tuli juba siis, kui ma hakkasin 1982. aastal esimesse klassi minema. Ma ei tea, kui palju lastevanemaid sellesse plaani pühendati, sest minu kuuldes asjadest väga palju ei räägitud, aga ärevus oli sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles