Uued kaitsealad võivad Alutaguse vallas elu välja suretada

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Rahvusparki luues lubati Alutaguse rahvale, et kaitstavad alad ei laiene ja piiranguid juurde ei tule. Kaks aastat hiljem söövad lubajad oma sõnu kahe suupoolega.
Rahvusparki luues lubati Alutaguse rahvale, et kaitstavad alad ei laiene ja piiranguid juurde ei tule. Kaks aastat hiljem söövad lubajad oma sõnu kahe suupoolega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Uued looduskaitselised piirangud seavad ohtu maaelu säilimise," kutsuvad Alutaguse valla elanikud keskkonnaministrit kohapeale inimestega silmast silma kohtuma.

Keskkonnaamet on võtnud arutusele Eestimaa looduse fondi ettepaneku Alutaguse rahvuspargi laiendamiseks. Ühtlasi soovib amet moodustada 12 uut ja laiendada kümmet olemasolevat lendorava püsielupaika. Seniste püsielupaikade piiranguvööndites tahetakse keelata täielikult uuendusraied. Uued piirangud hõlmavad 1800 hektarit metsamaad, millest enam kui kolmandik asub eramaadel (134 kinnistut).  

"Looduskaitselistel põhjustel on põlevkiviga seotud ettevõtlus hääbumas. Nüüd öeldakse, et ka taastuva ressursi ehk metsa majandamine ei tohi siin jätkuda. Millest siis kohalik kogukond elatuma peaks?" küsib Alutaguse valla metsaomanik Evelyn Hints.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles