NÄDALA KUJU − Larissa Olenina

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Narva veteranpoliitik Larissa Olenina on viimastel nädalatel saavutanud üleriigilises meedias rohkem tähelepanu kui eelneva paarikümne aasta jooksul kokku. Põhjuseks tema liitumine Narva volikogus EKRE fraktsiooniga, mida volikogu juhtkond formaal-juriidiliselt ei tunnista.

Kired lõid lõõmama, sest vaadetelt ei tohiks Narvas aastaid 9. mai pidustuste korraldamise eestvedajaks olnud Olenina ja end Eesti rahvusliku erakonnana positsioneeriv EKRE kuidagi kokku sobida. Aga kohalikus poliitikas ongi parteilises mõttes asjad sageli segamini nagu Kört-Pärtli särk pühapäeva hommikul. Kui mingi kombinatsioon on kasulik, siis ei mängi erakondade lipud olulist rolli.

Kõige vähem peaks toimuva pärast imestama Narvas oma võimu taastav Keskerakond, sest Olenina on ju nende endi ridades rohkem kui kakskümmend aastat karastunud.

Küll aga võib Oleninaga suures osas nõustuda selles, et tegelikult pole Narva asjade vastu suurt ja järjepidevat tähelepanu ilmutanud ükski Eesti erakond. Hootine huvi on seisnenud enamasti vaid soodsa valimistulemuse saavutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles