Narvas on sündimas autorifotode biennaali traditsioon

Põhjarannik
Copy
Narvas Vabaduse tn 20 tegutsev vaba loome keskus.
Narvas Vabaduse tn 20 tegutsev vaba loome keskus. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva MTÜ AutoriFoto korraldab eeloleval nädalavahetusel fotofestivali "AutoriFotode biennaal 2021". Festivali raames on kavas ka fotokonkurss, plenäärid ja loomingulised kohtumised ning ajapikku peaks sellest kujunema iga kahe aasta tagant toimuv biennaal.

Esimene autorifotode festival leiab aset Narva vaba loome keskuses Vabaduse tn 20. Osalejaid oodatakse nii Narvast kui ka mujalt Eestist, eriti Ida-Virumaalt.

Fotokonkursil "AutoriFotode biennaal 2021" on kümme nominatsiooni. Konkursitöid hindab eksperdikomisjon, kuhu kuuluvad Narva kunstiresidentuuri NART direktor Ann Mirjam Vaikla, fotokunstnikud Tatjana Muravskaja ja Maria Kapajeva ning fotograafid Toomas Kiige ja Indrek Galetin.

Parimate tööde autorid märgitakse ära mälestusmeenete ja diplomitega ning organisatsioonide, kultuuriühenduste ja eraisikute väljapandud auhindadega.

Konkursitööde näitus on avatud 29. mail kella 14−18 ja 30. mail kella 11−15.

Korraldajate sõnul põhineb uue festivali idee Narvas varem toimunud fotokonkursil "Inimene kaasaegses maailmas", mis kutsus autoreid üles kajastama vaid üht žanri − tänavafotot. Soov konkursi žanrilist mitmekesisust laiendada tekkis eelkõige tänu harrastusfotograafide arvu üsna suurele kasvule.

"Meie motoks võib pidada soovi näha fotosid mitte ainult sotsiaalvõrgustikes ja monitoride ekraanidel, vaid ka oma silmaga. Omada võimalust neid lähemalt vaadelda. Rääkida autoritega ja võib-olla ka mõtteid vahetada," selgitas festivali ideed tuntud fotograaf ja MTÜ AutoriFoto juht Irina Kivimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles