Jõhvi jääb reedest vallavanemata

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi vald jääb reedest vallavanemata, kuigi täna toimuma pidanud umbusaldushääletus vallavanema ja volikogu esimehe vastu jäi ära.

Pool tundi enne volikogu istungi algust saatis keskerakondlasest vallavanem Jüri Konrad vallasekretärile avalduse enda tagasiastumisest alates reedest.

Keskfraktsiooni esimees Arthur Seppern teatas volikogu istungi alguses, et 9 saadikut võtavad tagasi eelnõud, mis nägid ette vallavanem Jüri Konradi ning volikogu esimehe Aleksei Naumkini tagandamise. Umbusaldusavaldused otsustasid tagasi võtta lisaks Keskfraktsioonile ka fraktsiooni Meie Kodu saadikud. 

Volikogu esimees Aleksei Naumkin keeldus hääletusele panemast ka fraktsiooni Jõhvi Eest esitatud eelnõu, mis nägi ette uue vallavanema ja vallavalitsuse liikmete valimise. Naumkin põhjendas seda asjaoluga, et uut vallavanemat ei saa valida, sest Konradil on kuni reedeni aega oma tagasiastumisavaldus tagasi võtta. 

Konrad aga ütles Põhjarannikule, et esitas tagasiastumisavalduse, kuna tal puudub enamuse toetus.

Senine opositsioon, kes tänu Martin Repinski häälele on saavutanud volikogus napi enamuse, jättis aga heaks kiitmata majandusaasta aruande, mis tähendab, et volikogu peab uuesti kokku tulema hiljemalt 30. juunil, kui on selle aruande esitamise viimane tähtaeg. See annab võimaluse ka hääletada volikogu esimehe Aleksei Naumkini tagandamise üle, sest sellekohase eelnõu andis senine opositsioon neljapäeval sisse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles