Narvast sai vabaduse linn

Põhjarannik
Copy
Rännaklavastus "Inimesed ja numbrid: Narva" viib pealtvaatajad narvalaste kodudesse.
Rännaklavastus "Inimesed ja numbrid: Narva" viib pealtvaatajad narvalaste kodudesse. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Sel nädalal toimub Narvas rahvusvaheline Vabaduse teatrifestival, millega tähistatakse ühtlasi Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva. Soovijad saavad festivaliplatside vahel ringi liikuda ilma juhita iseautoga.

Iseautoks nimetatakse Eesti ettevõtte Auve Tech isejuhtivat bussi. Ettevõtte juhatuse liikme Mari-Ly Klaatsi sõnul annab buss külastajatele harukordse võimaluse saabuda otse festivalile, ilma parkimiskohtade pärast muretsemata.

Vabaduse teatrifestivali lavaplatside vahel saab ringi liikuda Eesti ettevõtte Auve Tech isejuhtiva bussiga.
Vabaduse teatrifestivali lavaplatside vahel saab ringi liikuda Eesti ettevõtte Auve Tech isejuhtiva bussiga. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"Iseauto eesmärk on muuta linnapilt rohelisemaks ja inimkesksemaks. Usume, et pikas perspektiivis on linnad mõeldud siiski eelkõige inimestele, mitte autolaviinist tingitud massiivsete parklate ja ristmike rägastikeks," sõnas Klaats.

Vaba Lava teatrikeskus korraldab Vabaduse festivali ühel ajal Narva eri paigus, sealhulgas endises Kreenholmi manufaktuuris. Festivalikavva kuulub ka mitmeid skandaalseid, oma kodumaal keelatud lavastusi, teiste seas Poola teatri Powszechny lavastus "Mein Kampf". Narvas etendub "Mein Kampf" festivali viimasel päeval − laupäeval, 21. augustil kultuurimaja Rugodiv laval.

Väga populaarseks on osutunud lavastus "Inimesed ja numbrid: Narva", mis viib pealtvaatajad Narvale lähemale kui kunagi varem − narvalaste kodudesse − ning uurib, mis tunne on võõra inimese kodu väisates ning mida ütleb kodu inimese sissetulekute ja unistuste kohta.

Vabaduse festivali tiheda programmiga saab lähemalt tutvuda festivali kodulehel www.vabadusefestival.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles