Jõhvi kontserdimaja hooaja avakontserdil särab Viini rahvusooperi solist Annely Peebo

Põhjarannik
Copy
Annely Peebo.
Annely Peebo. Foto: Eesti Kontsert

Jõhvi kontserdimaja hooaja avavad 4. septembril Vanemuise sümfooniaorkester ning solistidena metsosopran Annely Peebo ja sopran Katrin Targo.

Kontserdil tulevad esitusele Richard Wagneri ooperi "Nürnbergi meisterlauljad" avamäng ning Gustav Mahleri "Rückerti laulud" ja 2. sümfoonia.

Mahlerit paelusid kogu elu eksistentsiaalsed küsimused elust, surmast ja teispoolsusest. Need teemad tõusevad esile tema 2. sümfoonias c-moll − ligi poolteist tundi kestvas monumentaalses oopuses −, mille esitamisse on kaasatud suur orkestrikoosseis, solistid, Vanemuise ooperikoor, Tartu ülikooli kammerkoor ning kammerkoor Voces Tallinn, kes võitis mullu aasta koori preemia.

Dirigendipulti astub Vanemuise teatri muusikajuht ja peadirigent Risto Joost − 2018. aasta muusik kõrgete väärtuste kandmise ja edasiarendamise eest muusikas.

Publikul on võimalus kuulda paljudel maailmalavadel oodatud soliste. Annely Peebo on lisaks paljudele ooperirollidele hinnatud ka klassikalise laulu ning suurvormisolistina. Laiemale kuulajaskonnale on Peebo tuttav kui üks saatejuhtidest "Eurovisiooni" lauluvõistlusel Tallinnas 2002. aastal.

Sopran Katrin Targo on laulnud arvukalt ooperirolle ja võitnud mitmeid auhindu erinevatelt lauluvõistlustelt, näiteks parima naislaureaadi tiitli New Yorgi Carnegie Hallis 39. Lyndon Woodside'i oratooriumi konkursil.

Vanemuise sümfooniaorkester loodi 1908. aastal kaks aastat varem professionaalseks teatriks saanud Vanemuise juurde. Teatri muusikalavastustes osalemise kõrval annab orkester igal hooajal mitmeid kontserte, tuntuim vahest nüüdseks juba 11 aastat toimunud Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontsert Kassitoomel.

Hooaja avakontsert algab laupäeval, 4. septembril kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles