Parim metsamajandaja Gunnar Lepasaar kasvatas lendoravale head elupaigad

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
"Kui me ühiskonnana ütleme, et tahame midagi kaitsta, siis peame ka ühiskonnana selle eest vastutama ja maksma, mitte seda üksikisiku kanda jätma," arutleb Gunnar Lepasaar.
"Kui me ühiskonnana ütleme, et tahame midagi kaitsta, siis peame ka ühiskonnana selle eest vastutama ja maksma, mitte seda üksikisiku kanda jätma," arutleb Gunnar Lepasaar. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Tänavu parima metsamajandaja tiitli pälvinud Oonurme metsaomanik Gunnar Lepasaar on kasvatanud nii head metsad, et suur osa neist on lendoravale sobivate elupaikadena kaitse alla võetud.

Gunnar Lepasaar elab ja toimetab Lepasaare talus juba neljandat põlve. Nende suguvõsa käes on talukoht olnud umbes 300 aastat, vanavanaisa ostis selle omal ajal mõisalt välja, vanaisa ja isa on seal kasvanud.

"Maad oli vähe − neli hektarit põldu ja metsalapikesed − ja keset soid polnud see mingi hea maa, ilma kuivenduseta ei kasva siin mets ka. Isa rääkis, et vanaisa jättis hobused ööseks välja ja hommikul oli maa hall ennast verd täis imenud sääskedest, kes enam ära lennata ei jaksanud. Pärast seda kui metsakuivendus tehti, läks olukord palju paremaks ja sääski jäi ka vähemaks," räägib Lepasaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles