Jõhvi kontserdimaja alustab muusikaliste perehommikute sarja

Põhjarannik
Copy
Perehommikud on vabamad kui tavalised kontserdid. Sarja avab Svjata Vatra muusik Ruslan Troshynskyi.
Perehommikud on vabamad kui tavalised kontserdid. Sarja avab Svjata Vatra muusik Ruslan Troshynskyi. Foto: Eesti Kontsert

Muusikaliste perehommikute sarja avab pühapäeval, 10. oktoobril Svjata Vatra muusik Ruslan Troshynskyi, kes võtab kaasa trombooni.

Ruslan Trochynskyi on klassikalise haridusega tromboonimängija ja laulja, kes on tuntud eelkõige eesti-ukraina folk-rokkansambli Svjata Vatra muusikuna.

Ruslan esitab kontserdil teda elu jooksul enim mõjutanud eri rahvaste lugusid. Koos Otsa kooli kitarritudengi Robin Mäetaluga esitab ta eesti, gruusia, poola, soome, kasahhi, ukraina, vene ja Ameerika muusikat.

Ruslan räägib, miks just selle rahva lugu on teda puudutanud, või on lauluvaliku taga hoopis seda varem esitanud artist. Laulude põhiteema on armastus, mis võib olla romantiline armuavaldus, aga ka igatsus kauge kodu ja kodumaa järele.

Ruslan on võtnud ette esitada kõik laulud orignaalkeeles.

Jõhvi kontserdimaja kutsub muusikalisele perehommikule kogu perega. Perehommikud on vormilt vabamad kui tavalised kontserdid, esinejad on publikule lähedal ja suhtlevad vabalt.

Ka perehommikute järgmised külalised on armastatud pärimusmuusikud, kes laulavad, räägivad ja vahest ka tantsivad koos lastega.

Pärimusmuusik Marju Varblane tutvustab ja mängib 7. novembril eesti rahvapille: parmupilli, Hiiu kannelt, torupilli, viiulit ja väikekannelt. Koos õpitakse selgeks nii regilaul kui ka mõned tantsusammud, samuti piilutakse vanade laulumängude maailma.

5. detsembril tulevad külla pärimusmuusik Kulno Malva ja muinasjutuvestja Piret Päär. Mõlemad on kirglikud rändajad: Piret seikleb muinasjuttudes, Kulno uitab muusikas.

Pireti sõprade hulgas on kuningaid ja sultaneid, lohesid ja draakoneid, haldjaid, ingleid, härjapõlvlasi, tuhkapusijaid ja kolmandaid õdesid. Kulno võtab oma rännakutele kaasa akordioni ja torupilli, orkestritäie okariine, karmoškatäie kargusi, lajatava lokupilli ja maagiliselt maheda sansula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles