Valges saalis saab tutvuda Jevgeni Kolpakovi loominguga

Põhjarannik
Copy
Jevgeni Kolpakovile on kunstist saanud elutöö. Selles võivad näitusekülastajad ka ise veenduda.
Jevgeni Kolpakovile on kunstist saanud elutöö. Selles võivad näitusekülastajad ka ise veenduda. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve põlevkivimuuseumi valges saalis saab 31. oktoobrini tutvuda Ida-Viru maalikunstniku Jevgeni Kolpakovi loominguga. Uus näitus on pühendatud kunstniku 40 aasta pikkusele loometegevusele.

Kolpakovi esimene näitus oli 1981. aastal samuti põlevkivimuuseumis, ainult et toona paiknes muuseum ise teises kohas.

Iga oma tööga püüab Kolpakov edasi anda tükikese oma lakkamatust kunstikirest, mis on teda vallanud juba neli aastakümmet. Eri aastatel ja eri stiilides valminud maastikud, natüürmordid ja temaatilised maalid kirjeldavadki autori aastakümnetepikkusi loomingulisi otsinguid. Mõned tema tööd on valminud kerge vaevaga ja kiirelt, teised vaevaliselt ja kaua. Sajad tema tööd on tallel eri riikides ja linnades, muuseumides ja erakogudes.

Sageli annab Kolpakov oma mõtteid edasi punktide ja joontega, nimetades seda stiili optiliseks ekspressionismiks − sellest on saanud ka tema visiitkaart.

Endiselt meeldib talle enim kujutada Toila parki, mereranda ja Pühajõge, Peipsi järve kallast ning Jõhvi parki. Viimasel ajal on ta loonud rohkelt monotüüpia tehnikas töid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles