NÄDALA KUJU Helen Sildna

Põhjarannik
Copy
Helen Sildna
Helen Sildna Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Helen Sildna on juba mitu aastat näinud vaeva Ida-Virumaa kultuurimaastikule uute taimede istutamisega, olgugi et tema veetud Narva Euroopa kultuuripealinnaks pürgimise kampaania, mis sattus mitme kari otsa, ei toonud esimesel katsel soovitud tulemust.

Ta pole jätnud jonni ega Ida-Viru tolmu jalgadelt pühkinud. Tema ellukutsutud muusika ja linnakultuuri festival "Station Narva" on järjekindlalt iga aastaga rammu juurde saanud ning muutunud üheks piirilinna tunnusürituseks.

Sel kevadel üllatas aga Sildna taas. Ta toob esimest korda Ida-Virumaale ka oma "firmafestivali" "Tallinn Music Week" ehk TMW. Ühel päeval korraga kontserdid kuues-seitsmes paigas, lavadel Eesti tippmuusikud ja põnevad artistid ka piiri tagant. Narva Issanda Ülestõusmise peakirikus esitab aga Eesti filharmoonia kammerkoor Tõnu Kaljuste juhatusel Arvo Pärdi teoste kava, millel on praegusele ajale väga tähendusrikas pealkiri "Anna meile rahu".

Kultuuris on jõud, usub Sildna, kes on suutnud Ida-Virumaal kokku panna sellise meeskonna, kelleta poleks sääraste festivalide korraldamine siin võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles