Uus jooksusari viib Ida-Virumaa põnevatesse paikadesse

Erik Gamzejev
Copy
Kaheaastase pausi järel toimub taas ka Jõhvi rahvajooks. Sel pildil lehvitab  Jõhvi pargis kulgeval rajal üks Ida-Viru usinamaid rahvasportlasi Priit Kaasik.
Kaheaastase pausi järel toimub taas ka Jõhvi rahvajooks. Sel pildil lehvitab Jõhvi pargis kulgeval rajal üks Ida-Viru usinamaid rahvasportlasi Priit Kaasik. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel aastal esimest korda toimuv seitsmeosaline Ida-Virumaa jooksusari kutsub liikumisharrastajaid sportima maakonna põnevatesse paikadesse.

Sari stardib 23. aprillil Kohtla-Järve pargijooksuga ja lõpeb 24. septembril Jõhvi rahvajooksuga. Kui esimene on uus jooks, siis viimane üks pikema traditsiooniga rahvaspordiüritusi Ida-Virumaal, mis oli kaks viimast aastat "sundpuhkusel".

Uutest jooksudest on Ida-Virumaa spordiliidu korraldatavas sarjas kavas Aidu maastikujooks ja Sillamäe promenaadijooks.

Üks Ida-Virumaa jooksusarja korraldajaid Andrus Lehismets soovib tuua inimesi sportima maakonna põnevatesse kohtadesse, kuhu paljud pole ehk sattunudki. "Näitame Ida-Virumaa ilusaid kohti ja tahame innustada spordiga tegelema rohkem inimesi," ütles ta.

Lehismetsa sõnul jäävad igal etapil põhidistantsid 5-10 kilomeetri vahele. Lisaks saab osaleda ka lühematel distantsidel või läbida rada kõndides. "See peaks olema jõukohane kõigile tervetele inimestele," ütles ta.

Ta loodab, et igal etapil on stardis vähemalt 300 osalejat ja starti tulevad ka kooliõpilased.

Kui sel aastal toimuvad Ida-Virumaa spordiliidu korraldatava jooksusarja etapid kuue Ida-Virumaa omavalitsuse territooriumil, siis järgmisel aastal on plaanis kaasata ka Narva ja Narva-Jõesuu.

Ida-Virumaa jooksusarja seitse etappi

23. aprillil Kohtla-Järve pargijooks. Rada keerutab Kohtla-Järve viimastel aastatel uue jume saanud linnapargis ümber pargijärve.

7. mail Aidu jooks. See uus jooks kulgeb endise põlevkivikarjääri maastikul, mille äärde jäävad kanalid ja mitmekümne meetri kõrgused aherainekünkad.

28. mail Sillamäe promenaadijooks. Sillamäe jooksu rosinaks on hiljuti valminud merepromenaad, kus jooksjaid saadavad merevaated ja lainete loksumine. Rajal tuleb rühkida üles ka Sillamäe kuulsatest treppidest.

12. juunil Pannjärve metsajooks. Männimets, liivased künkad, mitmed järved. See on metsajooks parimas tähenduses vahelduval maastikul.

13. augustil ümber Kuremäe kloostri jooks. Eestis kindlasti ja suure tõenäosusega ka maailmas ainulaadne jooks ümber kloostri.

2. septembril Toila rahvajooks. Ida-Virumaa ühe pikema traditsiooniga rahvajooksu rada kulgeb sel aastal suures osas ka Oru pargis.

24. septembril Jõhvi rahvajooks. Pärast kaheaastast pausi toimub Jõhvi rahvajooks taas. Stardi- ja finišipaik on uhiuuel Heino Lipu nimelisel staadionil. Rada viib jooksjad nii uuenenud parki, promenaadile kui ka linnatänavatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles