Elmo Nüganen: Narva linnuse hoovist sai filmis usutav Toompea õu

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Režissöör Elmo Nüganen kahe kostüümi vahel, mida filmis kannavad apteeker Melchior ja kohtuhärra Dorn. Pilt on tehtud enne "Apteeker Melchiori" Narva esilinastust avatud kostüüminäitusel Narva linnuses.
Režissöör Elmo Nüganen kahe kostüümi vahel, mida filmis kannavad apteeker Melchior ja kohtuhärra Dorn. Pilt on tehtud enne "Apteeker Melchiori" Narva esilinastust avatud kostüüminäitusel Narva linnuses. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"Ilma Narva linnuse põhjaõueta oleks me olnud päris hädas. Nii kummaline kui see ka ei tundu, oli linnuse sisehoovi võttekohana kõige raskem leida," rääkis režissöör Elmo Nüganen "Apteeker Melchiori" esilinastusel Narvas.

"Apteeker Melchiori" tegevus hargneb küll keskaegses Tallinnas, kuid Toompea sündmused said purki hoopis Narva linnuses.

Jah. Üks filmi tegevuspaiku on Tallinnas Toompeal oleva linnuse õu ja seda võttekohta me kusagilt ei leidnud. Õnneks tuli meie kunstitiimile meelde Narva linnuse põhjaõu. See vajas natukene kohendamist ja ümbersättimist, mõned kohad kaeti ära ja natuke ehitati juurde. Aga pilt on väga veenev. Kui ei teaks, siis ütleks, et see on Toompea Tallinnas. Muidugi tänu Pikale Hermannile, mis sinna virtuaalselt hiljem järeltöötluses paigutati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles