Tarvo Luga: "Minu elukutse on olla sõdur"

Ago Gaškov
, ajakirjanik
Copy
Tarvo Luga ütleb Viru jalaväepataljonist lahkudes, et kui kollektiiv on hea, siis jäävad lauale lausa küünejäljed − ei taha minna. Aga kaitseväes ei ole valikuid.
Tarvo Luga ütleb Viru jalaväepataljonist lahkudes, et kui kollektiiv on hea, siis jäävad lauale lausa küünejäljed − ei taha minna. Aga kaitseväes ei ole valikuid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Kui ma olin koos vanavanemate ja vanematega, tuli mälestus vabast Eestist läbi lillede või ridade vahelt kogu aeg välja. Pisikeste tilgakestena see isamaa-armastus tuli," meenutab kolonelleitnant Tarvo Luga, kes oli kolm aastat Viru jalaväepataljoni ülem, aga siirdus enne jaanipäeva Belgiasse NATO Euroopa liitlasvägede staapi.

Eesti kaitseväes vahetuvad pataljoniülemad keskmiselt iga kolme aasta järel. Seda stagnatsiooni vältimiseks. Tarvo Lugal mööduski enne jaanipäeva kolm aastat selle Jõhvis asuva väeosa juhina.

Тöökoht NATO Euroopa vägede peakorteris, mida tuntakse lühendi SHAPE all, ei tähenda lisatärni pagunitele ehk koloneliks saamist. Ka Belgias Monsis ootab Lugat kolonelleitnandi ametikoht. Monsis on palju kindraleid. Mida hakkab seal tegema kolonelleitnandi aukraadis mees?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles