NÄDALA KUJU ⟩ Janek Pahka

Põhjarannik
Copy
Janek Pahka.
Janek Pahka. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik / Arhiiv

Jurist ja punkmuusik Janek Pahka kuulutas juba mitu aastat tagasi tõsisemalt Kohtla-Järve munitsipaalpoliitikasse sukeldudes, et tema üheks põhiliseks eesmärgiks on kukutada linnas võimult Keskerakond, kes on Valeri Korbi ja Ljudmila Jantšenko eestvedamisel seda linna üle veerand sajandi kõigutamatult valitsenud.

Nüüd ongi ta selle sihini jõudnud. Valeri Korb on volikogus sattunud enda jaoks harjumatusse opositsioonileeri koos nende saadikutega, kes pole veel keskfraktsioonist jooksu pannud. Praegu abilinnapea kohal olev ja linna rahandust juhtiv Ljudmila Jantšenko peab aga ülejärgmisest nädalast linnavalitsuses oma kabineti vabaks tegema.

Selget ja läbipaistvat võimuliitu Kohtla-Järvel ei ole. Janek Pahka juhitav Restart Kohtla-Järve nelja, Reformierakond kahe ja valimisliit Progress kahe saadikuga ning lisaks Keskrakonnast eraldunud 6-8 saadikut (kõikuv arv, sest kord hääletavad nad nii, kord naa) on saanud viimastel istungitel otsustavateks hääletusteks poolthääled kokku. Aga mitmed Pahka omagi liidu inimesed ütlevad, et sellise seltskonnaga on koalitsiooni võimatu teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles