Katri Raik: narvalased on tanki mahavõtmisega leppinud, kuid seda peavad tegema omad

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva linnapea Katri Raik tunnistas, et raske on taluda süüdistusi, kus teda nimetatakse venemeelseks, kuid samas ta usub, et on võtnud enda peale löögi, mis muidu võiks anda hoobi narvalaste usaldusele Eesti riigi vastu.
Narva linnapea Katri Raik tunnistas, et raske on taluda süüdistusi, kus teda nimetatakse venemeelseks, kuid samas ta usub, et on võtnud enda peale löögi, mis muidu võiks anda hoobi narvalaste usaldusele Eesti riigi vastu. Foto: Матти Кямяря

Viimastel nädalatel Narva "tankilahingute" keskmes olnud Narva linnapea Katri Raik arvab, et kui riik tuleb jõuga tankimonumenti ära viima, on sellel pikaajaline mõju, mis väljendub narvalaste usaldamatuse kasvus valitsuse vastu. Ühtlasi ütleb ta, et tank peab edaspidi Narva jääma museaalina, sest elanikud soovivad seda.

Kuidas talute olukorda, kus kerkinud vaidluses tankimonumendi üle olete justkui haamri ja alasi vahel: ühed süüdistavad teid venemeelsuses, teised aga tembeldavad fašistiks?

Asju tuleb teha südametunnistuse järgi, mida, ma arvan, olen ka teinud. Muidugi on valus. Kõige raskem on see, kui eestlased peksavad. Lugeda süüdistusi, et oled diktaator, et sinu pärast tulebki mittekodanikelt valimisõigus ära võtta, sest nende pärast sa oledki linnapea...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles