Keskkonnaamet keelas Uljaste puhkealal kõik plaanitud uuendused

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Sellesse kohta oli plaanis teha trepp, mis lisaks mugavama vettepääsu loomisele oleks ka puude juuri tallamise eest kaitsnud.
Sellesse kohta oli plaanis teha trepp, mis lisaks mugavama vettepääsu loomisele oleks ka puude juuri tallamise eest kaitsnud. Foto: Viivian Päll

Lüganuse rahvaeelarvega plaanitud uuendused Uljaste järve puhkealal kahjustaksid kaitseala seisundit ja kaitse eesmärke, mistap tehakse selle rahaga korda hoopis Lüganuse kiriku jalakäijate sild.

Rahvaeelarve ideede hääletuse võitis 83 häälega plaan muuta Uljaste järve rannaalad külastajasõbralikumaks. Soov oli rajada parkla koos teisaldatava WCga, ehitada RMK lõkkeplatsi lähedusse trepp, mis hõlbustaks järvele juurdepääsu ning ühtlasi kaitseks pinnast ja puujuuri tallamise eest. Korda taheti teha praegusest supluskohast pisut kaugemal asuv hüljatud rannaala ja puhastada vana kivitrepp, vahetada uute vastu pinke ja riietuskabiine.

Et tegevused kavandati suuremalt jaolt kaitsealale, küsis Lüganuse vallavalitsus nende jaoks keskkonnaametilt nõusolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles