Kaitseväe õppus "Okas" toob kaitseväelasi Sillamäele ja Narva-Jõesuusse

Põhjarannik
Copy
Üle nädala aja kestnud lisaõppekogunemine lõpeb alles oktoobri keskpaigas, harjutused jõuavad Sillamäele ja Narva-Jõesuusse.
Üle nädala aja kestnud lisaõppekogunemine lõpeb alles oktoobri keskpaigas, harjutused jõuavad Sillamäele ja Narva-Jõesuusse. Foto: Kaitsevägi

Õppuse "Okas" harjutused jätkuvad Sillamäel, Narva-Jõesuus ja Tallinna-Narva maantee ääres 6. oktoobrini.

"Tegemist on meie jaoks tavapärase harjutusega, kus me lihvime Eesti riigi kaitsmiseks vajalikke oskusi. Seekord teeme seda Ida-Virumaal," ütles Scoutspataljoni staabiülem major Vladimir Kolotõgin ja lisas, et sõdurid linnaruumis imitatsioonivahendeid ei kasuta ning tsiviilelu häiritakse võimalikult vähe.

Juba 22. septembril alanud lisaõppekogunemine "Okas 22" kaasab liitlasi, Eesti kaitseväge, kaitseliitu. NATO, sealhulgas Eesti sõdurid tegutsevad nii õhus, merel kui maal, muu hulgas linnaruumis. Harjutatakse kogu riiki katvat maakaitset, liitlasüksuste integreerimist ja riigiasutuste koostööd kriisiolukorras. Õppus "Okas" lõpeb oktoobri keskpaigas.

Lisaõppekogunemise "Okas 22" peamine eesmärk on lahinguvalmiduse kontrollimine, mille käigus kontrollitakse riigikaitse käsuahela toimimist valitsuse otsuste langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri kuuluvate reservväelaste kogunemiseni. Vahetu julgeolekuoht Eestile puudub, lisaõppekogunemine on harjutava iseloomuga ja varem planeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles