Soome helikunstnik pani Narva ja Soome koorid koos hümni laulma

Põhjarannik
Copy
Tartus Kogo galeriis näitusel "Avanev ja sulguv" näeb ja kuuleb kolme Narva laulukoori loomingut.
Tartus Kogo galeriis näitusel "Avanev ja sulguv" näeb ja kuuleb kolme Narva laulukoori loomingut. Foto: Marje Eelma

Kolme Narva laulukoori looming on praegu kuulatav ja ka vaadatav Tartus Kogo galeriis näitusel "Avanev ja sulguv".

Narvas residentuuris viibides salvestas Soome helikunstnik Jaakko Autio Eesti hümni (mis on ühtlasi ka Soome hümn, pealkirjaga "Maamme laulu") kohalike kooride ja ühe Soome koori esituses.

Autio teoses on lauljate eraldi salvestatud hääled toodud kokku mitmekanalilises installatsioonis. Lauljate hääled põimuvad ja segunevad, sõnad ja meloodia muutuvad näitusesaalis äratundmatuseni. Teos loob ruumi, kus esiplaanile kerkib taju paljusus ning üheskoos on kohal mitu eri aega.

Teose "Piiril (II peatükk)" loomises osalesid Narva muusikakooli tütarlastekoor, Narva eesti keele maja tandemkoor, Narva muuseumi folkansambel Suprjadki ning Soome koor Nomad Vocals.

Kehamälu uuriv näitus on avatud Tartus aparaaditehases Kogo galeriis 5. novembrini ja seal saab tutvuda kahe Soome kunstniku uute töödega - Jaakko Autio kõrval on esindatud Riikka Keränen. Näitus tegeleb küsimusega, kuidas on minevik olevikus kohal ning kuidas meie varasemad kogemused mõjutavad praeguse hetke kogemist.

Kogo galerii on 2018. aastal asutatud galerii Tartus, mis keskendub eeskätt noorema põlvkonna kunstnike tutvustamisele Eestis ja rahvusvaheliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles