Rakvere teater toob Kohtla-Järvel lavale kolme naise sõpruse

Põhjarannik
Copy
Kolme väga erinevat sõbrannat kehastavad Tiina Mälberg, Elina Reinold (külalisena) ja Ülle Lichtfeldt.
Kolme väga erinevat sõbrannat kehastavad Tiina Mälberg, Elina Reinold (külalisena) ja Ülle Lichtfeldt. Foto: Kalev Lilleorg

Järgmisel kolmapäeval, 11. jaanuaril näeb Kohtla-Järve kultuurikeskuses tragikomöödiat "Di ja Viv ja Rose", mis käib läbi kolm aastakümmet kolme väga erineva naise sõprusest.

Näidendi autor Amelia Bullmore tugineb 2013. aastal avaldatud lavaloos oma mälestustele ülikoolielust 1980ndate Manchesteris.

Lavastaja Peeter Raudsepa sõnul käiakse tragikomöödias läbi kolmkümmend aastat kolme väga erineva naise sõprusest.

"Tudengielu, seks, naljad-kurbused ja koos kasvamine ühes erakas kujunevad ühiseks saatuseks, ehkki elu viib need naised väga erinevatele radadele. Lapsed, üksindused, edu, taaskohtumised. Koomiline põimub traagilisega, lihtne ja igapäevane olemise põhialustega, väikesed veidrused nii heas kui halvas jäävad aga samaks, lahustudes suures sõpradevahelises armastuses, mis on tugevam kui surm," kirjeldas lavastaja.

Teatrivaatleja Pille-Riin Purje kommenteeris Postimehes, et tegu on täisverelise naistekaga. "Kolm tegelannat on kirjutatud nõndamoodi, et saalis tekiks erinevaid samastumise või hoopis võõrastamise võimalusi; sõltuvalt elueast ka nostalgiapuhanguid või vastupidi. Aga ennekõike pakub selline materjal mängulusti kolmele kaunimates aastates naisnäitlejale, kellel mõnus üheskoos möllata."

"Di ja Viv ja Rose" esietendus Rakvere teatri suures saalis eelmise aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles