Eesti äärealalt Euroopa südamesse. Annikky Lamp: "Iga kord, kui vanematele külla tulen, tunnen, et olen kontaktis päriseluga"

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Annikky Lamp tunneb end koduselt Brüsseli võimukoridorides, aga samamoodi raamatutest ümbritsetuna. Kunagi loodab ta ka ise kirjutamisele pühenduda. "Kui see aeg tuleb, siis kirjutan tõenäoliselt kas ulme- või fantaasiaromaani, aga oma võtmes. See tõmbab mind kõige rohkem."
Annikky Lamp tunneb end koduselt Brüsseli võimukoridorides, aga samamoodi raamatutest ümbritsetuna. Kunagi loodab ta ka ise kirjutamisele pühenduda. "Kui see aeg tuleb, siis kirjutan tõenäoliselt kas ulme- või fantaasiaromaani, aga oma võtmes. See tõmbab mind kõige rohkem." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kotinukal ja Toilas kasvanud Annikky Lamp tõmbab praegu otsi kokku Euroopa Komisjoni energeetikavoliniku Kadri Simsoni nõunikuna, et asuda 1. veebruarist Euroopa kontrollikoja liikme Keit Pentus-Rosimannuse kabinetiülemaks. Edaspidi tuleb oma pereelu korraldada nelja linna vahel, aga selle kõrvale mahub ka Ida-Virumaa.

Toila gümnaasiumi tunnuslause on "Orust tippu!" ja sina kehastad seda sada protsenti. Millisena sa koolitüdrukuna oma tulevikku nägid?

Ma ei mäleta, et mul oleks lapsena olnud väga konkreetne idee, kelleks ma tahan saada, aga kooli ennast ma mäletan küll väga hästi. Mul on hea meel, et käisin koolis väikeses kohas. Ma arvan, et minust oleks saanud kohutav inimene, kui ma oleks linnas sündinud ja koolis käinud. [Naerab.]

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles