Ühistud on Venemaal elavate korteriomanike tõttu hädas

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Sinivoore 13 korteriühistu esimees Jelena Mutonen ütleb, et venemaalaste korteritega nende majas praegu probleeme veel pole, kuid on olemas teised välismaalastest võlglased.
Sinivoore 13 korteriühistu esimees Jelena Mutonen ütleb, et venemaalaste korteritega nende majas praegu probleeme veel pole, kuid on olemas teised välismaalastest võlglased. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eestis kinnisvara omavad venemaalased ei saa piirangute tõttu juba pikemat aega siia tulla, mistõttu pole neil võimalust ka oma kinnisvara hooldada, mis aga tekitab probleeme nii naabritele kui ka korteriühistutele. Nende korterid võidakse panna sundmüüki, kuid saab ka välja üürida.

Kohtla-Järve korteriühistute assotsiatsiooni liige, KÜ Sinivoore 13 esimees Jelena Mutonen ütles, et probleem muutub iga kuuga aina teravamaks.

"Mitteresidentidest korteriomanikud tekitavad peavalu paljudele korteriomanikele, ehkki mitte alati enda süül." Mutoneni majas on kolm omanikku Lätist, kes aeg-ajalt käivad, üks Küproselt ja üks Ukrainast. "Kaks korterit ostsid Venemaa elanikud: ühed on nooremad inimesed ning neil on võimalik praegu selle kommunaalkulusid tasuda, teise korteri omanikud on aga pensionärid ja nad on tuleviku pärast väga mures. Enne sanktsioone tegid nad ettemaksu ning võlga neil praegu pole, kuid mis saab, kui see raha otsa lõpeb? Nad muretsevad, helistavad, küsivad, kuidas saaks siia sõita, kuid mul pole neile midagi öelda..." sõnas Mutonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles