Festivalile "Naine ja tants" on oodatud ka mehed

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Julia Ivasjuk on Rütmis tantsinud juba 15 aastat ning kinnitab, et just tantsimine teeb teda õnnelikuks.
Julia Ivasjuk on Rütmis tantsinud juba 15 aastat ning kinnitab, et just tantsimine teeb teda õnnelikuks. Foto: Erakogu

Laupäeval, 15. aprillil kell 16 toimub Kohtla-Järve kultuurikeskuses esimene kontsert-festival "Naine ja tants". Pileti hind on 3 eurot.

Mõte selline ebatavaline kontsert korraldada tuli tantsukollektiivi Rütm juhendajal Inna Vassiljeval ning kolleegid toetasid seda rõõmuga.

"Olen naisrühmadega töötanud palju aastaid − nad on kõige töövõimelisemad ja ustavamad õpilased," sõnas Vassiljeva. "Nad on väärt seda, et meie ühist loomingut ka laiemale publikule tutvustada. Peaaegu aasta aega on koos meiega töötanud Ukrainast pärit noor koreograaf Julia Rjazantseva. Tänu sellele koostööle on meie repertuaar laienenud ning ilmunud on uued stiilid, näiteks džäss."

Kontserdil astuvad üles tantsukollektiivid Rütm, Veera, Idapärlid, Reverans, Lady Dance ja A.C.D.

Kavas on 25 etteastet, mida esitavad kaunid ja õnnelikud naised vanuses nelikümmend aastat ja vanemad. Lavale astub 75 tantsijat, kes esitavad valssi, polkat, tangot, džässi ning maailma eri rahvaste stiliseeritud tantse. Oma tantsunumbrid on ette valmistanud ka koreograafid.

"Mõned on meie kollektiivides harjutanud aasta, mõned kaks või viis aastat. Julia Ivasjuk aga on Rütmis tantsinud juba 15 aastat," rääkis Inna Vassiljeva. "Muide, naiste seltskonda on suurepäraselt sulandunud ka inimkonna tugevama poole esindaja Anatoli Zaitsev. Ka tema on valmis lavale astuma, et tutvustada oma saksa tantsu oskusi. Ootame kontserdile kõiki tantsuhuvilisi − ehk julgustab laval toimuv mõnda neist hiljem ka ise tantsimist õppima."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles