Ivangorod tähistab 9. maid tsaari monumendi paigaldamisega Narva jõe kaldale ja kasakate kontserdiga

Ilja Smirnov
Copy
Ivangorodi linnuse juures piirijõe kaldal juba korrastatakse territooriumi, mis on hästi nähtav ka Narva linnusest ja promenaadilt.
Ivangorodi linnuse juures piirijõe kaldal juba korrastatakse territooriumi, mis on hästi nähtav ka Narva linnusest ja promenaadilt. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Ivangorodi võimud plaanivad püstitada 9. mail piirijõe kaldale tsaar Ivan III monumendi ning teha seda nõnda, et seda toimingut Narvastki hästi näha oleks. Lisaks sellele toimub suur kasakate kontsert, mis kantakse üle Narva jõe kaldale paigaldatavalt suurelt ekraanilt.

Ivangorodi administratsiooni juht Aleksandr Sosnin ütles otse, et 1492. aastal Ivangorodi linna asutanud Ivan III tulevane monument ongi mõeldud just Narva jõe vastaskaldal viibijaile. "Las vaatavad: seal teisaldatakse monumente, meie paigaldame," edastas ametniku sõnu Leningradi oblasti Kingissepa rajoonis välja antav nädalaleht Vostotšnõi Bereg.

"Edu T-34 tanki monumendi paigaldamisel innustas meid uutele tegudele," rääkis Sosnin pressikonverentsil tankimonumendist, mille Ivangorodi elanikud avasid mullu 11. septembril piirisilla kõrval vastusena samasuguse monumendi teisaldamisele Narvas 16. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles