VIDEO ⟩ Olav Ehala ja Ida-Viru noorte kontsertetendus jõuab Jõhvi kontserdimaja lavale

Põhjarannik
Copy
Maestro Olav Ehala "Kiibi!?" esietendusel, mis toimus 9. mail Kohtla-Järve kultuurikeskuses.
Maestro Olav Ehala "Kiibi!?" esietendusel, mis toimus 9. mail Kohtla-Järve kultuurikeskuses. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sel reedel, 26. mail kell 19 etendub Jõhvi kontserdimajas ulmeline kontsertetendus "Kiip!?", kus Ida-Virumaa noored muusikud, lauljad, näitlejad ja tantsijad astuvad lavale koos maestro Olav Ehalaga, kes on ka mitmete sel õhtul kõlavate lugude helilooja.

Lavastaja Neeme Kuningas rääkis pärast esietendust 9. mail Kohtla-Järve kultuurikeskuses, et see lava jäi sellise etenduse jaoks isegi pisut väikeseks. Eelseisev teine etendus tuleb Ida-Virumaa esinduslaval, kus peaks olema võimalik kavandatu veelgi paremini välja mängida.

"Kiip!?" viib vaatajad aastasse 2073, kus tolle aja 18aastastel noortel tuleb otsustada, kas panna endale kiip, mis teeb elu Euroopa Ühendemiraatides mugavamaks ja turvalisemaks, kuid millega kaasneb ka osa vabaduse loovutamine, või loobuda sellest.

Kontsertetendus põhineb suures osas muusikal, mille Ehala, Urmas Alender, Peeter Volkonski ja Margus Kappel kirjutasid 1979. aastal tollases noorsooteatris, praeguses Tallinna linnateatris esietendunud rokkooperi "Johnny" jaoks, kus tegi kaasa legendaarne ansambel Ruja. Lisaks on Kuningas põiminud etendusse veel mitmeid teisigi Urmas Alendri laule, nagu "Võta mind lehtede varju" ja "Teisel pool vett", mis saavad selles etenduses lavastaja sõnul uue tähenduse.

Neeme Kuningas tunnistas vahetult pärast esietendust, et talvel selle etenduse kallale asudes oli tal hulganisti kartusi, kas noortele on see keeruline materjal jõukohane. "Kui algasid bändi esimesed proovid ja läbimängud, siis ma tõesti nägin, et nad tulevad sellega toime," sõnas ta.

Kõrvuti etendusel klaverit mängiva Olav Ehalaga on laval Kohtla-Järve gümnaasiumi etenduskunstide õpilased, muusikud ja solistid ning vokaalansambel, mis koosneb Jõhvi põhikooli õpilastest. Lisaks ka Ida-Virumaa tantsustuudio Viis Tähte tantsijad ning külalissolistina Kauro Tafitšuk, kes on tuntud ansamblist Loora & Kauro Duo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles