Kaks uut kooli, aga üks soov: pakkuda noortele parimat hüppelauda

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva gümnaasiumi direktor Teivi Gabriel ja Narva eesti riigigümnaasiumi direktor Irene Käosaar juhtisid üle aasta kooli, kus ei olnud õpilasi. 1. septembrist läks uus käik sisse.
Narva gümnaasiumi direktor Teivi Gabriel ja Narva eesti riigigümnaasiumi direktor Irene Käosaar juhtisid üle aasta kooli, kus ei olnud õpilasi. 1. septembrist läks uus käik sisse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Irene Käosaar ja Teivi Gabriel juhivad Narva uusi riigigümnaasiume, luues seal õppijatekeskset ning avatud kultuuriga koole, kus oleks hea nii õppida kui ka õpetada. See ülesanne ei ole lihtsamate killast, aga muidu nad Narvas ei olekski.

Kui nägin eelmisel varakevadel pressiteadet Narva riigigümnaasiumide juhtide kohta, oli esimene mõte, et nimed on eksikombel vahetusse läinud. Irene taust lõimumise ja keelekümbluse edendajana lubas pigem arvata, et huvi pakub 60:40 õppega gümnaasium. Teivi aga, kes ehitas üles eestikeelset Kohtla-Järve gümnaasiumi, sobinuks Narva eesti riigigümnaasiumi etteotsa.

Teivi: See oli esimene koolijuhi konkurss, millest ma üldse osa võtsin, ja esimene mõte oli kandideerida sellesse kooli, mida praegu juhib Irene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles