LAUPÄEV Aarne-Viktor Raudsik tuli õpetajaks Kohtla-Järvele, sest teda on siin kõige rohkem vaja

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Kõige olulisem on uskuda, et kõik saavad õppida, ükskõik mis tasemel nad on. Isegi mina − olen viiskümmend ja õpin õpetajaks. Sealjuures pole ma kaugeltki kõige vanem programmis "Noored kooli" osaleja," ütleb Järve kooli uus matemaatikaõpetaja Aarne-Viktor Raudsik.
"Kõige olulisem on uskuda, et kõik saavad õppida, ükskõik mis tasemel nad on. Isegi mina − olen viiskümmend ja õpin õpetajaks. Sealjuures pole ma kaugeltki kõige vanem programmis "Noored kooli" osaleja," ütleb Järve kooli uus matemaatikaõpetaja Aarne-Viktor Raudsik. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolmkümmend aastat inseneriametit pidanud tallinlane Aarne-Viktor Raudsik tegi karjääris pöörde ja õpetab nüüd Kohtla-Järve Järve koolis matemaatikat.

50aastane Aarne-Viktor tuli Kohtla-Järvele programmi "Noored kooli" kaudu, kus osalemisele vanusepiiri ei seata. Mees, kes on saanud insenerihariduse Metropolia ülikoolis Soomes ning töötanud inseneri ja tootmisjuhina mitmes Eesti trükikojas, küsis endalt, mida võiks veel elus teha. "Ma üldse ei ütle, et inseneri amet oleks halb, mulle väga meeldis, aga ma tegin seda kolmkümmend aastat."

Selleks, et tööelus uus suund võtta, läks ta esimese sammuna Tartu ülikooli matemaatikaõpetaja magistriõppesse. Õpinguid oli siiski raske tööga sobitada ja Aarne-Viktor võttis aasta akadeemilist puhkust. Kuni nägi talvel programmi "Noored kooli" kuulutust ja otsustas magistriõppe jätkamise asemel hoopis sinna kandideerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles