Andrus Durejko: põlevkivi väärindamine on riigi poolt Eesti Energiale seatud kohustus (2)

Erik Gamzejev
Copy
Andrus Durejko peab Eesti Energia juhina täitma riigi kui omaniku ootusi, milleks põhilistena on põlevkivi väärindamine ning Eestile jätkusuutliku ja konkurentsivõimelise hinnaga energia kindlustamine.
Andrus Durejko peab Eesti Energia juhina täitma riigi kui omaniku ootusi, milleks põhilistena on põlevkivi väärindamine ning Eestile jätkusuutliku ja konkurentsivõimelise hinnaga energia kindlustamine. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Mõned mu varasemad kolleegid on öelnud, et mis te tossutate seal, aitab küll. Ma ütlesin neile, et lõpetame kohe ära, kui olete nõus, et teie mobiilivõrk töötab ainult sel ajal, kui päike paistab ja tuul puhub. Siis tuleb hoopis teine jutt," ütleb viimased pool aastat Eesti Energia juhatuse esimehe ametis olev Andrus Durejko, kes varem töötas mitukümmend aastat rahvusvahelises telekommunikatsiooniettevõttes Ericsson, juhtides viimati selle Eesti ja Läti üksusi. Durejko tõdeb, et üleminek taastuvenergiale on möödapääsmatu, aga seda tuleb teha reaalsust arvestava sammuga ja jõukohase kuluga.

Eesti Energialt oodatakse varustuskindlust, odavat elektrit, palju hea palgaga töökohti ja keskkonnajalajälje nulli viimist ning lisaks tahab riik saada võimalikult palju maksutulu ja omanikuna ka prisket kasumit. Kuidas selliseid mõnes mõttes vastuolulisi eesmärke saavutada ja kuidas te Eesti Energia juhina nende vahel tasakaalu leiate?

See on päris hea küsimus kohe alguseks, aga ma arvan, et sellele mul head vastust ei ole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles