Riik võttis Narva punatanki kaitsjatelt relvaloa ära

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Valitsuse otsusega viidi mullu 16. augustil Narvast minema Nõukogude tankimonument ning teised punatähised. See tekitas osas elanikes pahameelt, ent suuremad rahutused jäid siiski ära.
Valitsuse otsusega viidi mullu 16. augustil Narvast minema Nõukogude tankimonument ning teised punatähised. See tekitas osas elanikes pahameelt, ent suuremad rahutused jäid siiski ära. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Pärast eelmise aasta augustis Narvast Nõukogude tankimonumendi ning teiste punasümbolite äraviimist tühistas politsei- ja piirivalveamet (PPA) Ida-Virumaal kolme inimese relvaloa, kuna nad olid aktiivselt tegutsenud tanki äraviimise vastu ning politsei hinnangul ohustasid sellega avalikku korda ja riigi julgeolekut.

Mullu 16. augustil käivitas valitsus operatsiooni, mille käigus teisaldati Narvast ja Narva-Jõesuust punamonumendid eesotsas neist kõige tuntuma − Narva tankiga. Samal hommikul pidas politsei ennetavalt kinni mitu inimest, kes PPA hinnangul võisid aktsiooni õnnestumist takistada. Nende seas oli ka Stanislav.

Eitas riigivastast tegevust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles