Jüri Ratas: olen üha enam veendunud, et õlitehase rajamine oli õige otsus (6)

Copy
Jüri Ratas on kindel, et ka suurem osa Eesti inimestest saab aru, et Auvere õlitehas on riigile vajalik ja kasulik.
Jüri Ratas on kindel, et ka suurem osa Eesti inimestest saab aru, et Auvere õlitehas on riigile vajalik ja kasulik. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jüri Ratas on üha enam veendunud, et tema juhitud Keskerakonna, EKRE ja Isamaa valitsuse 2020. aasta kevadel tehtud otsus rajada Auvere õlitehas oli õige, hoolimata sellest, et tema poliitilised konkurendid nimetavad seda praegu igal võimalusel vastutustundetuks.

Miks te käitusite nii vastutustundetult, nagu väidavad praegu valitsuses olevad reformierakondlased, kes taunivad teie juhitud valitsuse otsust toetada Auvere uue õlitehase ehitamist?

Kui mõtleme aastasse 2020, siis räägiti Eestis väga tugevasti Põxitist [põlevkivi kasutamise lõpetamisest]. Tollane opositsioon oli väga agressiivselt põlevkivi eluea pikendamise vastu. Ma mäletan, kuidas mind ründasid ja praadisid riigikogu infotundides reformistid ning sotsiaaldemokraadid: kuidas te üldse saate mõelda uue õlitehase ehitamisele, teha poliitilisi ja rahastamisotsuseid? Meile heideti ette ka seda 1000 megavati otsust [mis kohustas kindlustama Eesti Energiat sellises mahus elektrienergia varustuskindlust].

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles