Jõhvi filmikompleksi ehitus algab 2024. aastal

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tallinna-Narva maantee lähedale rajatav filmikompleks hakkab laiuma umbes 7000 ruutmeetril. Jõhvi kavandatud kaks stuudiot vastaksid oma mõõtmetelt ja lahenduselt filmitööstuse vajadustele. Ühes stuudios oleks võimalik peale filmitegemise korraldada kontserte, konverentse jms. Stuudiote juurde tuleb digi- ja multimeedia inkubaator.
Tallinna-Narva maantee lähedale rajatav filmikompleks hakkab laiuma umbes 7000 ruutmeetril. Jõhvi kavandatud kaks stuudiot vastaksid oma mõõtmetelt ja lahenduselt filmitööstuse vajadustele. Ühes stuudios oleks võimalik peale filmitegemise korraldada kontserte, konverentse jms. Stuudiote juurde tuleb digi- ja multimeedia inkubaator. Foto: eskiis

Plaan, et Jõhvist saab rahvusvaheline filmilinn, võtab jumet: rahastus on olemas ja eelprojekteerimine lõpusirgel.

Tallinna-Narva maantee äärde kerkib kaks filmistuudiot koos digi- ja multimeedia inkubaatoriga. Kompleks sihib rahvusvahelisi filmitegijaid ja pakub atraktiivseid töökohti nii oma inimestele kui ka mujalt tulnutele.

Peamine eesmärk on uue majanduse töökohtade loomine noortele, selgitas SA Ida-Viru Investeeringute Agentuur (IVIA) juhatuse liige Teet Kuusmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles