Kas Euroopa kultuuripealinna tiitlita jäämine tuli Narvale kasuks või kahjuks?

Ilja Smirnov
Copy
Narva 2024: "Narva is Next" ["Narva on järgmine"] − see viie aasta tagune tunnuslause on praeguseks omandanud uue tähenduse.
Narva 2024: "Narva is Next" ["Narva on järgmine"] − see viie aasta tagune tunnuslause on praeguseks omandanud uue tähenduse. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Ühes teiste linnadega kandideeris 2019. aastal Euroopa 2024. aasta kultuuripealinnaks ka Narva, ent jäi sellest auväärsest tiitlist ilma − selle napsas endale Tartu. Milline kultuuripealinn võinuks Narvast saada, arvestades praegust keerulist majandusolukorda ja Venemaa isolatsiooni? Põhjarannikuga vestelnud linnaametnike meelest pole Narva kultuuripealinna tiitlist ilma jäädes midagi kaotanud, vaid hoopis vastupidi − saanud rohkelt uusi võimalusi.

Tartu linna tiitliaasta Euroopa kultuuripealinnana saab avapaugu 26. jaanuaril peetava avatseremooniaga "Kõik on kokku üks!", kus astuvad üles Trad.Attack!, Sander Mölder, Lonitseera ning paljud teised tuntud Eesti artistid, näitlejad ja tantsijad.

Seda, milline kultuuripealinn olnuks Narva, kui tal oleks õnnestunud 2019. aastal see tiitel endale saada, võib praegu vaid oletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles