Kohtla-Järve suurim peamurdmisülesanne: kuhu ehitada uus koolimaja

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve Järve kooli uue maja jaoks on sõelal kolm asupaika.
Kohtla-Järve Järve kooli uue maja jaoks on sõelal kolm asupaika. Foto: MAA-AMET / ERIK GAMZEJEV / KRISTEL SOOMETS

"Asi läks veelgi segasemaks," tõdes Kohtla-Järve Järve kooli direktor Tarmo Post, kui lahkus kolmapäeval kaks ja poolt tundi kestnud koosolekult, kus haridusministeeriumi ja linnavalitsuse ametnikud, arhitektid, Kohtla-Järve poliitikud, koolide juhid, lastevanemad püüdsid jõuda selgusele, milline on parim ja kõigile sobivaim asukoht riigile kuuluva Järve kooli uue maja jaoks. Variantide kaalumine on kestnud juba kaks aastat, kuid nüüd tahab ministeerium hiljemalt märtsi lõpuks otsuse ära teha.

Sõelal on kolm valikut: kooli praeguses asukohas Katse tänaval, endise vene gümnaasiumi asukohas Järveküla tee vanalinnapoolses osas ja praeguse slaavi põhikooli asupaigas Pärna tänaval riigigümnaasiumi naabruses.

Haridusministeeriumil, kes on uue koolimaja ehitaja, on kindel soosik Pärna tänava kinnistu. Aga selleks peab Kohtla-Järve linn selle kinnistu riigile loovutama. Linnavõimud pole senise teadmise juures nõus seda tegema. Linnapea Henri Kaselo ütles selgelt: volikogus ei ole sellele toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles