Jõhvi suurpõlengu pildijäädvustused tegi Postimehe fotograaf Karl Nikolai Hinzer. "Ehedad hävingupildid selle toimumise ajal, nagu Jõhvis 1943. aastal, on Eestis unikaalsed. Pärast põlengut või vahetult pärast pommitamist tehtud pilte on küll, aga Jõhvi põlengu pildid on tehtud reaalajas," kommenteeris Vallo Reimaa.
Jõhvi suurpõlengu pildijäädvustused tegi Postimehe fotograaf Karl Nikolai Hinzer. "Ehedad hävingupildid selle toimumise ajal, nagu Jõhvis 1943. aastal, on Eestis unikaalsed. Pärast põlengut või vahetult pärast pommitamist tehtud pilte on küll, aga Jõhvi põlengu pildid on tehtud reaalajas," kommenteeris Vallo Reimaa. Foto: JÕHVI MUUSEUMI SELTS

Jõhvi kontserdimajas avatud näitus "Vana Jõhvi hävimise lugu" kajastab läbi fotokaadrite linna kurba saatust II maailmasõjas ning selle kajastusi toonases Eesti ajakirjanduses.

Jõhvi muuseumi seltsi fotonäituse ajastus pole juhuslik − tänavu möödub 80 aastat II maailmasõja 1944. aasta lahingutest Eestis. Tolleks sõjasügiseks olid Jõhvi linnast alles jäänud vaid varemed.

See Jõhvi põlengu pilt on tehtud reaalajas.
See Jõhvi põlengu pilt on tehtud reaalajas. Foto: Jõhvi muuseumi selts
Kommentaarid
Copy