Vaba Lava uus etendus viib tuleviku Narva − euroislami genotsiidikeskusesse

Põhjarannik
Copy
Lavastaja Mikita Ilyinchyk.
Lavastaja Mikita Ilyinchyk. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Reedel, 3. mail esietendub Vaba Lava Narva teatrikeskuses Valgevene päritolu lavastaja Mikita Ilyinchyki etendus "Tere tulemast, Abdullah!".

Lavastus räägib düstoopilisest maailmast aastal 2060, mil Eestist on saanud mitmekultuuriline põrgu ja Narva on rajatud euroislami genotsiidikeskus. Ka seal on kõigil oma unistused. Sarnaselt meile unistatakse turvalisest ja kindlustatud tulevikust. Kuid kas Euroopa on koht kellegi teise unistuseks? Kas me oleme jõudnud Euroopasse või oleme endiselt osa Ida-Euroopast? Paigast Venemaa ja Euroopa vahel? Kohast, millest lihtsalt üle sõidetakse?

Etenduses on laval Liina Tennosaar, Jaanika Arum, Elise Pottmann, Epp Eespäev (Tallinna linnateater) ja Üllar Saaremäe.

Lavastus kuulub Vaba Lava kuraatorprogrammi "I have a dream/ Mul on üks unistus". Kui selle hooaja kuraator Jakub Skrzywanek keskendub unistusele kui helgele tulevikule, siis Valgevene päritolu lavastaja Mikita Ilyinchyk näeb asja teistes toonides. "Unistust unistusega liites saabub tahes-tahtmata tragöödia."

"Me kavatseme peegeldada minu põlvkonna ühiskondlikku vastutust, võttes vastu pärandusena väga keerulise poliitilise kingituse," ütleb Mikita Ilyinchyk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles