Laupäeval joostakse sisse aherainemäe otsa rajatud elamuspark

Põhjarannik
Copy
Jooksuvõistlus toimub mäe platool, kus on künklik ühe kilomeetri pikkune ring.
Jooksuvõistlus toimub mäe platool, kus on künklik ühe kilomeetri pikkune ring. Foto: Mihkel Nottab / ELAMUSPARK ESTONIA MOTOMÄGI

Laupäeval, 25. mail toimuva krossijooksuga saab stardi Väike-Pungerjale Estonia kaevanduse 120 meetri kõrguse aherainemäe otsa rajatud elamuspargi ajalugu.

Kell 12 algava perepäeva peamiseks sündmuseks on Ida-Virumaa lahtised meistrivõistlused krossijooksus, kus on teiste seas starti tulemas ka üks Eesti viimase kümnendi paremaid maratonijooksjaid Roman Fosti, hiljuti trepijooksu maailmameistrivõistlustel pronksmedali võitnud Kaisa Kukk ja mitmetel olümpiamängudel suusatamises osalenud Kiviõlist pärit Tatjana Mannima.

MTÜ Estonia Elamuspark eestvedajaid Risto Paesalu ütles, et tegemist on harukordse jooksusündmusega, sest 1 km pikkune künklik ring, mida sõltuvalt vanuseklassist tuleb osalejatel läbida üks, kaks, kolm või viis korda, asub 120 meetri kõrgusel aherainemäe platool, kust avaneb selge ilmaga kaunis vaade suurele osale Ida-Virumaast. Et kogu jooks pealtvaatajatele jälgitav oleks, on mäe otsa paigaldatud ka tribüün.

Lisaks võidu peale või enese rõõmuks jooksmisele saavad lapsed perepäeval hüpata batuutidel ja sõita ATVdega ning mängida erinevaid mänge. Oma osavuse ja täpsuse saab proovile panna mitmete viskerelvade heitmises.

Perepäeval tutvustavad elamuspargi rajajad edasisi plaane. "Estonia elamuspargist võiks saada Ida-Virumaa vaba aja veetmise pärl, kus teha sporti ja leida huvitavaid tegevusi kogu perele," ütles Paesalu, lisades, et mäe otsa on kavas ehitada ka hoone, kuhu tuleb varustuse ja tehnika hoidmise garaaž ja klaasseintega konverentsisaal. Mäel on kavas hakata rentima elektriakudel töötavaid mägiautosid ja mootorrattaid ning sinna plaanitakse rajada ka mänguväljak.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles