"Muusika vee peal" pakub nii traditsioonilist kui ka uut meelelahutust

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Neljandat korda toimuv promenaadikontsert "Muusika vee peal" on igal aastal toonud Kohtla-Järve rahvaparki tuhandeid inimesi.
Neljandat korda toimuv promenaadikontsert "Muusika vee peal" on igal aastal toonud Kohtla-Järve rahvaparki tuhandeid inimesi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve rahvapargis toimub 13. juulil neljas promenaadikontsert "Muusika vee peal" koos Narva sümfooniaorkestriga, lisaks pakutakse ka teisi suviseid meelelahutusi.

"Muusikat vee peal" on hakatud nimetama Kohtla-Järve tunnusürituseks, kuhu tulevad nii kohalikud kui teiste piirkondade elanikud. Fännid märgivad erilist õhkkonda, mille tekitavad loodus, vesi ja muusika. Sellega nõustub ka Narva sümfooniaorkestri dirigent Anatoli Štšura, nimetades maalilist maastikku ja pargijärve rahulikku veepinda ning purskkaevu meloodilist heli ideaalseks looduslikuks keskkonnaks promenaadikontserdi jaoks.

Uues kavas, mis kannab pealkirja "Läbi ajastute ja stiilide", astuvad solistidena publiku ette flöödimängija Maria Elonen, klarnetisolist Kerli Ilves ning kitarrist Kirill Ogorodnikov. Kontsert algab kell 20.15.

Ent pargis lööb elu keema juba ammu enne õhtust kontserti. Traditsiooniliselt avab kell 16 peo Kohtla-Järve linnaorkester Aleksandr Saveljevi juhatusel. Külalisi ootab samuti käsitööallee, kus kohalikud meistrid ning rahvuskultuuriseltsid tutvustavad oma käsitööoskusi ja -tehnikaid, mõnel pool saavad huvilised ka ise kätt proovida. Samuti saab eksklusiivseid käsitöötooteid kohapeal osta.

Tänavune kultuuririkkuse aasta ärgitas korraldajat, kelleks on Kohtla-Järve kultuurikeskus, kutsuma koostööle ka välisriikide saatkondi. Positiivse vastuse andsid India, Tšehhi, Rumeenia ja Hiina.

Tšehhi saatkond esitleb näitusi "Vahva sõdur Švejki juhtumised" ning "Ekspeditsioon Põhjapoolusele". India saatkonna kaasabil saavad külastajad tutvuda india tantsukunstiga. Hiina saatkond tutvustab kalligraafiakunsti ning korraldab rahvuslikke mänge. Rumeenia saatkond paneb üles tuntud Rumeenia skulptorile Constantin Brâncusile pühendatud näituse.

Kell 18 toimub pargijärve saarel pidustuste pidulik avamine, kus "7 linna muusika" festivali raames astub üles tšellokvartett C-JAM: Pärt Tarvas, Levi-Daniel Mägila, Margus Uus, Tõnu Jõesaar. Nende kava ühendab klassikalist keelpillirepertuaari, bigbändi improvisatsioone, ootamatuid rokitöötlusi ning emotsionaalseid tšellohelisid.

Kell 19.15 astub lavale maailmakuulus USA pianist, helilooja ja produtsent Mihhail Bulõtšev-Okser.

"Meil vedas, et samal ajal toimub Tallinnas festival "Klassika embuses", mille üks korraldajatest ta on," sõnas Kohtla-Järve kultuurikeskuse direktor Svetlana Korotkova. "Mihhail on esinenud kõige mainekamatel lavadel üle maailma, korraldab rahvusvahelisi muusikakonkursse. Talvel esines ta meie laval, publik oli vaimustuses." Juulis saavad kohtlajärvelased teda näha-kuulda kahel korral, sest 18. juulil kavatseb ta tuua siia tänavusel Tallinna festivalil osalejad.

Muusikat saab kuulda igas pargi servas: külastajaid ootavad kultuurikeskuse ning rahvuskultuuriseltside tantsu- ja muusikaetendused.

Lastele pakutakse mitmesugust meelelahutust. Üles on pandud kirevad fotoalad, samuti on kohal elusskulptuurid ning on võimalik tellida kunstnikult oma portree.

Pidu lõpeb tantsuõhtuga vabas õhus, mille viivad läbi DJ Deam ja DJ Andrus Kuzmin.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles