NÄDALA KUJU − Tarmo Tammiste

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Tarmo Tammiste on alates 2002. aastast lühiajalise kõrvalehüppega volikogu esimehe tooli püsinud Narva linnapea ametis. See on omalaadne rekord, mida ühegi teise Eesti suurema linna praegustel linnapeadel ette näidata pole.

Ent viimaste aegade uudised Narva linnavalitsuse ja volikogu külmade suhete kohta annavad märku, et tema aeg piirilinna meerina võib peagi otsa saada. Muidugi oleks ta ise huvitatud pehmest maandumisest riigikogusse. Kuid varasemad valimised on näidanud, et hääled talle eriti hästi külge ei jää.  Keskerakondlaste tugevas sisekonkurentsis pole Tammiste šansid Ida-Virumaal kolme, nelja või viie väljavalitu hulka pääseda just eriti suured. 

Sagenevate erimeelsuste põhjal võib arvata, et on vaid aja küsimus, mil volikogus juhtohje kindlalt pihus hoidva Aleksei Voronovi leer ta üle parda heidab. Eriti juhul, kui peaks silmapiirile tekkima neile lojaalne kandidaat, kes Narva linnapea ametis toime tuleks. Samas ei saa välistada, et kui Tammiste riigikogu valimistel äpardub, võib tema selgroog praegustes konfliktsetes küsimustes taas elastsemaks muutuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles