"Eesti keele positsioon peab Ida-Virus tugevnema"

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emakeelepäeva kõnekoosolekul ei peetud üksnes kõnesid. Poetess ja kirjanik Anneli Lamp (pildil) luges oma luulet, ka hiljuti sündinud luuleridu, kus kõlab mure aina õheneva eestluse pärast siin piirkonnas. Meeleolu aitasid koosolekul tõsta isamaaliste laulude ühislaulmine koos Ivo Linna ja Kirderanniku kooriga ning naisrühma Gevi tantsud.
Emakeelepäeva kõnekoosolekul ei peetud üksnes kõnesid. Poetess ja kirjanik Anneli Lamp (pildil) luges oma luulet, ka hiljuti sündinud luuleridu, kus kõlab mure aina õheneva eestluse pärast siin piirkonnas. Meeleolu aitasid koosolekul tõsta isamaaliste laulude ühislaulmine koos Ivo Linna ja Kirderanniku kooriga ning naisrühma Gevi tantsud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve loodava riigigümnaasiumiga seotud pinged mõjutasid ka emakeelepäeva tähistamist − aastaid Virumaa kolledžis toimunud üritus peeti seekord avaliku kõnekoosolekuna, kus sündis ka uus pöördumine haridusministri poole.

Kohtla-Järve eestlastele soovis videotervituse kaudu jõudu armastatud laulja Ivo Linna. "Väga loodan, et siin kandis lähevad asjad paremuse poole ja ka siin kauni Ida-Virumaa looduses kõlab meie keel igavesti."

Esmane nõue 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles