Fännid on sama tähtsad kui punktid

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpall on kirglik mäng, mis kütab üles nii mängijate kui pealtvaatajate emotsioonid ja toob mõnikord esile ka nende loomuse tumedamad küljed.

Üksikud teevad sellises seisundis tegusid, mille peale terve mõistus ei tule.  Selline juhtum oli läinud laupäeval Sillamäe staadionil, kui üks endast väljas vutihuviline hakkas kohtunikku kividega loopima.

Sellist käitumist on keeruline ette näha ja turvameest iga fänni valvama ka ei pane. Ometigi tuleb selliste võimaluste teket minimeerida, nii palju kui võimalik, ja toimunu eest kannab vastutust kohtumise korraldanud Sillamäe Kalevi jalgpalliklubi, kel tuleb ilmselt nüüd trahvi maksta.

Töö fännidega on klubile sama oluline kui võitude noppimine meistriliigas. Jalgpall on nähtusena tõusnud kogu maailmas enamikust teistest spordialadest kõrgemale ja iga kohtumine kujutab palju enamat kui vaid skoorinumbreid protokollis.

Sillamäe Kalevil on klubi fännikultuuri arendamisel veel väga suur tööpõld ees.  Seda enam, et see klubi on muutunud viimastel aastatel üheks sadamalinna visiitkaardiks, kes annab kogu Eesti ulatuses aina sagedamini kõneainet. Fännid kujundavad nii klubi kui linna mainet.

Samas tuleks linnavõimudel tegutseda kiiremini, et linna esindusmeeskond saaks ometigi võõrustada vastaseid tänapäevasel staadionil, mille pärast ei tuleks piinlikkust tunda. Ei tribüünil olles ega telepildi kaudu mänge jälgides. Küllap distsiplineeriks juba selline keskkond ka seda osa publikust, kelle üle praegu nende käitumise ja sõnapruugi tõttu uhkust tunda pole põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles