JUHTKIRI: Kompetentsus on väärtus

Põhjarannik
Copy
Jõhvi vallavalitsus.
Jõhvi vallavalitsus. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Juba eelmisel nädalal selgus, et suurem osa konkursse, mis olid välja kuulutatud, leidmaks Jõhvis Martin Repinski vallavalitsuse poolt ametist minema tõrjutud töötajate asemele uusi, läks luhta. Vaid sotsiaalteenistuse spetsialisti koha täitmiseks on üldse kedagi vestlusele kutsuda. 

Varakevadel Repinski korraldatud kiusamisaktsioon osa vallaametnike ning vallaasutuste töötajate vastu päädis neile hiiglaslike hüvitiste maksmisega ning Repinski enda lahkumisega riigikogusse. Praegu ei saa keegi aru, mis hullus see oli. Isegi Repinski enda võitluskaaslased kehitavad õlgu. Sel nädalal toimunud volikogu kultuurikomisjoni istungil arutati keskraamatukogu juhi Ingrid Spitzi vallandamise vastu esitatud pöördumisi, kui koalitsiooni kuuluv komisjoni esimees ning volikogu aseesimees Jelena Bezvoditskaja teatas, et tema ei oska Repinski tegemisi kommenteerida. 

Kui Põhjarannik küsis sel nädalal Jõhvi valitsuskoalitsiooni tegelikult juhilt Nikolai Ossipenkolt, kuidas ta hindab Repinski pärandit, palus ta algul luba vastamisest keelduda, kuid siis möönis, et inimestega ei tohi ringi käia nagu malenuppudega. Me ei oska öelda, kui siiras oli Ossipenko vastus, kuid tundub, et pärast Repinski lahkumist on ka tema nüüdseks juba endised võitluskaaslased hakanud tema tegemistest distantseeruma. 

Aga nüüd on küsimus, kuidas heastada Jõhvile see halb, mille Repinski tekitas vallale üle riigi juba mainekahju näol. Rääkimata nendest kümnetest tuhandetest eurodest, mis minema aetud töötajatele valla rahakotist maksti. Muide, ka selline teguviis on seaduse silmis küsitav, sest seadus ei näe ette ametist lahkumist poolte kokkuleppel ning selle käigus hiigelhüvitiste maksmist. 

Ilmselt on Jõhvis nüüd aru saadud, et selline suurpuhastus pole naljaasi ka valla toimimise seisukohast ja erinevalt Repinski enda arusaamast, et inimesed ei tohi liiga kauaks ühte ametisse jääda, on hakatud mõistma, et kompetentsus ning kogemus on suur väärtus, mida ei pruugi leida isegi konkursi korras. Kuid see kooliraha on olnud Jõhvile liiga ränk.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles