PABERLEHT 16. AUGUSTIL: Narva keskerakondlased ei allu Jüri Ratasele, mitmed koolid saavad uued direktorid, Jõhvi vene põhikooli remont ei lõpe 1. septembriks, Narvas tuleb ooperifestival

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna juhatusse kuuluv ja samal ajal ka Keskerakonna Narva piirkonda juhtiv  Yana Toom tunnistas, et tunneb end kujunenud konfliktis väga halvasti.. ILJA SMIRNOV
Keskerakonna juhatusse kuuluv ja samal ajal ka Keskerakonna Narva piirkonda juhtiv Yana Toom tunnistas, et tunneb end kujunenud konfliktis väga halvasti.. ILJA SMIRNOV Foto: Põhjarannik

Keskerakonna juhatuse liige ja Narva piirkonna juht Yana Toom lahkus kolmapäeval Narva linnavolikogu hoonest ilmselgelt tugevasti häirituna, kuna ei suutnud veenda korruptsioonikahtlustuse saanud erakonnakaaslasi volikogust lahkuma, nagu nõudsid erakonna juhatus ja esimees Jüri Ratas. "Tunnen end selles olukorras väga halvasti," tunnistas ametikohtadest tulenevalt kahe leeri vahele sattunud Toom kolmapäeva õhtul vahetult pärast Keskerakonna Narva piirkonna koosolekut Põhjarannikule.

* **

Kui veel eelmisel nädalal oli lootust, et Jõhvi vene põhikooli renoveerimistööd saavad uue õppeaasta alguseks valmis, siis praeguseks on selge, et nii ei lähe. Ehitaja taotleb lepingu tähtaja pikendamist, vallavõim ei näe selleks põhjust. Lepingu järgi peaks tööde valmimise tähtaeg olema 17. augustil, ent selleks ajaks need kindlasti valmis ei saa.

* **

Hiljuti 2500 euro suuruse palgaga Jõhvi vallavolikogu esimeheks valitud Eduard East selgitab, miks on volikogul ühe aseesimehe asemel vaja nüüd kahte.

* **

Põhjaranniku arvamusküljel kirjutab Virve Osila Jõhvis toimunud võimuvahetusest ja uute juhtides suurest palgatõusust. "Mina arvan, et nii rahva austus kui ka endale määratud töötasu tuleb ausalt välja teenida. Need, kes enne raha võtavad ja alles siis lubavad hästi töötama hakata, pole kindlasti õiged ega lugupidamist väärivad valitsejad," leiab ta.

* **

Kolm nädalat tagasi alanud surnud kalade randauhtumisel Peipsi järvest veel lõppu ei paista, kümneks päevaks keelatud mõrrapüük olukorda ei muutnud.

Kauksis ja Alajõel randa koristavad, muu hulgas surnud kalu kühveldavad Ivar Oone ja Marek Kullamägi räägivad, et vahepeal jõudis surnud kalu randa vähem küll, aga mõrrapüügi keeluga pole sel vähimatki seost − hoopis tuul muutis vahepeal suunda.

* **

Uus õppeaasta toob mitmetele Ida-Viru koolidele ka uued direktorid. Kõige rohkem muudatusi koolijuhtide seas oli Alutaguse vallas, kus neljast koolist kolmel on alates uuest kooliaastast uus direktor. Alutaguse vallas vahetus sel aastal koolijuht nii Illukal, Iisakus kui ka Tudulinnas. Viimases alustatakse uut aastat lausa uue asutusena: senised lasteaed ja kool ühendatakse ning jätkatakse Tudulinna koolina.

* **

Alutaguse vallavalitsus otsustas Tudulinna hakkpuidukatlamaja ehitamiseks eraldatud keskkonnatoetusest loobuda ning rajada sinna hoopis odavama gaasikatlamaja.

* **

1.-9. septembrini toimuvad Narvas juba kolmandad ooperipäevad "ContempArt", mis toovad publiku ette üle 150 esineja Eestist, Soomest, Saksamaalt ja Venemaalt. Avakontsert toimub uues paigas − Kreenholmi manufaktuuris − ning seda on lubanud külastada ka Eesti president Kersti Kaljulaid.

* **

Põhjaranniku reportaaž on seekord Jõhvi servas 60 aastat tagasi loodud aiandusühistust, kus peale tavapäraste puu- ja köögiviljade kasvatatakse ka näiteks viinamarju ja meloneid.

Kõiki neid ja teisigi lugusid saab täies ulatuses lugeda Põhjaranniku paberlehest, mida on  on postkasti kõige mugavam tellida veebikeskkonnast tellimine.ee

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles