Kalli raha eest olgu priima töö

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaa linnade teede ja tänavate põhilisele hooldajale, ASile N&V, on alanud aasta toonud nii halva kui hea sündmuse.

Jõhvi vallavalitsus, kes polnud rahul kõnniteede puhastamisega, määras 4000 eurot trahvi. Samas Kohtla-Järve linnalt õnnestus samal firmal saada lisatöid enam kui 485 000 euro eest.

Jõhvi võimude poolt on igati loogiline nõuda sundolukorras, kus tänavate hooldamine viib vallakassast märksa enam raha välja kui varem, teenust osutavalt firmalt laitmatut tööd.

Teede hooldamine on küllaltki spetsiifiline tegevus, mille puhul korraldatakse küll kõige soodsama hinna saamiseks hankeid, kuid konkurents kipub seejuures olema üsnagi lahja. Kui üks firma on juba aegade jooksul ühes piirkonnas tugevalt end sisse seadnud, siis on uustulnukatel küllaltki keerukas tulla nendega konkureerima. See teadmine võimaldabki turu valitsejal küsida teenuse eest prisket hinda.

Omavalitsustel ei jää sageli muud üle, kui sellega leppida, sest muidu terendaks oht, et tänavad upuksidki lumme ja elanike piiritu pahameel oleks sel juhul õigustatult suunatud kohalike võimude pihta.

Küll aga jääb omavalitsusele võimalus nõuda, et suure raha eest oleksid tänavad täpipealt sedamoodi hooldatud, nagu lepingus kokku on lepitud. Jõhvi on N&Vd trahvides käitunud igati õigustatult. Loodetavasti ei ole seejuures põhjuseks asjaolu, et selle firma omanik Nikolai Ossipenko asub vallavolikogus praeguste võimudega opositsioonis, vaid tõepoolest siiras soov, et maksumaksjad saaksid oma raha eest võimalikult head teenust.

Kohtla-Järvel seevastu ei ole ette tulnud, et linnavalitsus kordki enam kui kümne aasta jooksul oleks leidnud põhjust sama firmat kehva töö eest trahvida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles