Jõhvi nuditud plaanid

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veel aasta-kaks tagasi oli Jõhvis õhus suurte plaanide teokstegemise ootusärevus. Selle aja jooksul ongi linnapilti rikastanud mitmed uusehitised, nagu lasteaed, kohtumaja, kutsehariduskeskuse õppehoone ja peagi valmiv politseimaja.

Kuid nii mitmedki suured ettevõtmised on saamas teoks kavandatust märksa nuditumal moel. Nii läks paraku liiklussõlmega, sest viadukti mahasõiduteed tehakse korda märgatavalt lühemalt, kui algne projekt ette nägi, sest selleks tööks ettenähtud rahasummat kärpis valitsus ligikaudu kuue miljoni euro võrra.

Nüüd ootab samasugune saatus ees ka promenaadi viimast ja kõige töömahukamat järku, kuna ehitajate hinnapakkumised tulid arvestatust räigelt kallimad.

Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar pidas enne viimaseid kohalikke valimisi Põhjarannikule antud intervjuus promenaadi rajamist koos uue liiklussõlmega eluoluliselt suurimaks muutuseks, mis Jõhvi linnamiljöös toimub. "Südalinn muutub inimesekeskseks," sõnas ta tookord, aimamata, et inimesekesksuselt tuleb hakata siiski järeleandmisi tegema.

Tegelikult ei peaks veel alla andma ja tuleks pühenduda lisaraha hankimisele, et promenaad projekteeritud kujul valmis teha.

See on koht, kus sellised poliitikud nagu Kristiina Ojuland, Rein Aidma ja Erki Nool, kes veidi enam kui aasta tagasi riigikogu valimiste eel kuulutasid, kui kõvasti neile Ida-Virumaa korda läheb, peavad näitama, et nad tõepoolest Ida-Viru eest seisavad.

Puudujäävad 1,5 miljonit eurot pole väike raha, aga nii palju kokku tõmmata ettevõtmist, mis jääb Jõhvit ilmestama aastakümneteks, oleks samuti vale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles