Bussijaam vajab kompromisse

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõhvi valla ja Jewe keskuse vaidlus bussijaama tuleviku üle näib kiskuvat põhimõtteliseks ning nagu nähtub, on tüliõuna peapõhjuseks raha.

Ühest küljest ei taha Jewe rendihinda valla jaoks alla lasta, väites, et siis nad vajuksid kahjumisse. Teisalt ütleb Jõhvi, et kui keskuse omanik ise operaatorit ei leia ning bussijaama üle ei võta, kolib vald bussijaama mujale. Ja ei luba Jewel vabanevaid ruume näiteks kaubanduspinnana kasutusele võtta. Sest need peavad jääma bussijaama otstarbeks. Tekib küsimus: kas siis Jõhvi võib saada ühel hetkel kaks bussijaama?

Kõik saavad ilmselt aru, et sellised jäigast vastasseisust lähtuvad lahendused ei ole kasulikud vallavalitsusele, Jewele ja ammugi veel sõitjatele, ent järele anda kumbki pool, paistab, ei taha.

Vallavõimud ja Jewe omanik peaksid mõistma, et bussijaama praegune asukoht on mõistlik ning parim lahendus kõigile. Seega tuleks maha istuda ja otsida kompromissi ning arutada kas või sedagi, millistel tingimustel oleks võimalik leida sellele ruumile operaator kõrvalt. Ilmselt pole see kuigi lihtne, kuid jalgratast leiutama ju ei pea: saab uurida, kuidas toimivad asjad teistes maakonnakeskustes. Näiteks naabrite juures Rakveres toimetab bussijaamas eraettevõtjast operaator, kuigi, jah, seal kuulub bussijaama hoone linnale, kes tõenäoliselt ei küsi kuigi kõrget renti. Ja kindlasti on ka Jewe keskusel mõistlikum rendihinda langetada, selle asemel et võtta oma kaela bussijaama tühjad ruumid, mis kasutult seisma jäävad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles