Parteipilet maksab ka hariduses

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oi kui palju räägitakse meil viimastel aastatel hariduse kvaliteedist, haridusreformist ning muudest iseenesest õigetest ja vajalikest asjadest. Ent ministeeriumi (ja ministri) suured sõnad võib ära lörtsida üksainus, pealtnäha tähtsusetu, ent siiski oluline detail.

Narva kutseõppekeskuses on nimelt mõnda aega miilanud ärev olukord seoses keskuse juhi vahetusega. Senine direktor Margus Ojaots siirdus Jõhvi, kus ta asub Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse juhiks. Nüüd aga kinnitas minister Aaviksoo tema ajutiseks mantlipärijaks Joel Guljavini, kes on üsna skandaalselt lahkunud nii Virumaa kolledži eelkäija juhi kui Ida-Viru kutsehariduskeskuse direktori asetäitja ametist.

Uue direktori kohusetäitja vastu on üles astunud Narva kutseõppekeskuse kollektiiv. Õppeasutuse nõukogu esimees Aksel Ers pöördus jaanipäeva eel ministri poole kirjaga mitte panna ametisse Guljavinit, vaid konkreetne pedagoog samast koolist. Ei lugenud midagi. Aaviksoo eelistas ikkagi oma parteikaaslast. Ja räägitagu mida tahes, pole siin tegu mingi muu põhjendusega, kui et erakonnakaaslasele tuli teha ametikoht.

See devalveerib aga Aaviksoo senised jutud, kuidas tuleb hinnata eelkõige kvaliteeti ja häid pedagooge. Minister tõi poliitika konkreetsesse kooli ja näitas, et kooli juhtimisel on tähtsaim parteimunder, mitte koolipere soov või kompetents. Kahjuks on seda plekki nüüd raske maha pesta. Ja kui Guljavin lõpuks ka direktori konkursi võidab, näib asi veelgi inetum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles