Puru tee taastajad tegid Ahtmes praaki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve Ahtme linnaosas kavatsetakse vältida vigu, mida ehitajad tegid rikutud teekatteid eelnevatel aastatel taastades.
Kohtla-Järve Ahtme linnaosas kavatsetakse vältida vigu, mida ehitajad tegid rikutud teekatteid eelnevatel aastatel taastades. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve linnapea abi Ahtme linnaosas Vladimir Tužilkin kontrollis pärast veetrasside rekonstrueerimist taastatud Puru tee seisukorda ja nõuab, et töö tehtaks ümber.

Sõidutee ja kõnnitee remonditud osad ei vasta kehtivatele nõuetele. Nimelt peab ehitaja pärast kaevetöid taastama rikutud teelõigu nii, et selle seisukord ei oleks eelnevast halvem.

Vladimir Tužilkin märgib, et Puru teel oli maas kvaliteetne valuasfalt, aga see, mille ehitajad tahavad endast maha jätta, on hoopis midagi muud.

Teist Kalevi tänavat ei taha

"Me ei taha, et Ahtme saaks endale kaela samasuguse probleemi nagu on Järve linnaosas Kalevi tänaval," ütleb Tužilkin. Tema sõnul on juba kaks aastat möödas ajast, mil tänav kanalisatsioonitorude vahetamiseks lahti kaevati ja siiani pole seda normaalselt taastatud.

Järve Biopuhastuse tellimusel tehtud kaevetööde järel halvasti taastatud teedest on läbi vajunud ka Olevi ja Torujõe tänavad ning Järveküla tee.

Tužilkin märkis, et linna torustike vahetus puhta vee projekti järgi alles algab ja põhitöö tehakse järgmisel aastal. "Kui me nüüd ehitajale hõlpu anname, mis siis veel edasi saab?" selgitab Tužilkin oma nõudlikkust. "Nad peavad kõik ümber tegema."

Maha pandi jahtunud asfalt

Tallinna firma Taskar, kes Järve Biopuhastusega sõlmitud lepingu alusel Puru teel torusid vahetas ja peab ka taastamistööd ära tegema, võttis pretensioonid omaks ja lubab järgmisel nädalal praaki parandama hakata.

Objekti projektijuht Meelis Raidma ütles Põhjarannikule, et töövõtja, kellelt Taskar tellis taastamistööd, rikkus asfaldi mahapaneku tehnoloogiat. "Nad ei toonud asfalti objektile piisavalt lähedale, vaid vedasid seda kaugelt ja mahapaneku hetkeks ei olnud asfalt enam piisavalt kuum," selgitas Raidma.

Firma Taskar asendab puhta vee projekti raames kokku 40 kilomeetrit torusid. Raidma ütles, et kindlasti leitakse teine töövõtja, kes rikutud teekatte taastab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles