Mitu kaevurite pidu on paras?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal tähistati kaevurite ametipäeva tänavu augustis koguni kolmel nädalavahetusel järjest. Esimesena tegi seda Toilas Eesti Energia, kus on teatavasti kõige enam kaevureid. Tõsi, viimastel aastatel tehakse seda ettevõtte suvepäevade nime all ja tavapärasest ajast kaks nädalat varem, mistõttu paljud kaevurid seda sündmust oma ametipühaks ei pea. Eelmisel laupäeval korraldas Kiviõli kaevurite peo Kiviõli Keemiatööstus. Kõige vägevama ja publikurohkema kaevurite päeva peo korraldas aga läinud pühapäeval Toilas Viru Keemia Grupp.

Ühelt poolt, mis peaks olema selle vastu, kui edukalt põlevkiviõli müüvad ettevõtted raatsivad kulutada suuri rahasummasid igaüks oma peo peale. Raske on ka üheselt hinnata, kas parem on üks suur või kolm pisut väiksemat üritust. Kuid mõnevõrra kummalisena selline kaevurite päeva tähistamise killustatus ikkagi välja paistab. Selle põhjusena kumab muidugi läbi suurfirmade omavaheline konkurents nii põlevkivivarude kui ka töötajate pärast. Ent kas see peaks ilmtingimata kanduma üle ka võistlusesse, kes korraldab parema ametipäeva?

Põhjaranniku arvates võiksid nii Eesti Energia, VKG kui ka Kiviõli Keemiatööstus kaaluda võimalust panna kaevurite päeva tähistades seljad ja rahakotid kokku. See võimaldaks ehk püüda ka pidude uut ja värskemat kvaliteeti. Suur rahvapidu Toilas võiks olla kulminatsiooniks kaevurifestivalile, mis sisaldaks eelneva nädala jooksul mitmesuguseid üritusi. See propageeriks kaevuri ametit ja rikastaks piirkonda suursündmuste poolest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles