Polegi midagi teha

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Lohusuu vallavanem Tormis Otsma teatas, et lahkub ametist, kuna politseiuurimine ei lase vallavalitsusel normaalselt töötada, võib teda mõista. Kui vallavalitsusest viiakse minema oluliste andmetega arvuteid ning tööks vajalikke dokumente, võib tõesti juhtuda, et teatud tegevus on vallavalitsuses pärsitud.

Ent juristina peaks Otsma ka mõistma, et kui politsei tegevus ületab seaduse ja selle mõttega etteantud piire, on vallavalitsusel võimalik neid toiminguid vaidlustada.

Loomulikult saame aru, et kõiksugu vaidlustused ja sellega seotud võimalikud kohtuasjad on pikaldased ega pruugi mõistliku aja jooksul lahendust tuua. Ent mis on alternatiiv?

Ka vallavõimude enda huvides on, et tekkinud kahtlustega saaks lõpuks selgus majja. Selleks ongi vaja uurida. Ja et seda võimalikult põhjalikult teha, on tarvis kaasata kõik tõendid, mis võimalik. Ka need, mis võivad otseselt viidata sellele, et kriminaalmenetluseks pole alust.

Mäletatavasti viis kapo üle kolme aasta tagasi seoses linnapea Jevgeni Solovjovi kriminaalasjaga ka Kohtla-Järve linnavalitsusest arvuteid ja dokumente, mida uuriti oluliselt kauem kui mõni päev - lausa kuude kaupa. Ent sellistes korruptsiooniasjades kaalub avalik huvi kaugelt üle ühe omavalitsuse ajutised tööraskused. Sestap polegi midagi teha: kuriteokahtlust omavalitsuses ei saa jätta põhjaliku uurimiseta vaid sellepärast, et finantsist ei saa seetõttu kolm päeva tööd teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles